Tips til at brygge den perfekte juleøl

Tips til at brygge den perfekte juleøl

Julen er den skønneste tid på året, og den smitter ligeledes af på verdenen af øl. Nu er det nemlig tid til at finde juleøllene frem og nyde den god smag. Typisk er julebryggen en mørk øl med en stærk smag, men det er også blevet populært at lave juleøl med masser af krydderier eller producere dem økologisk.

Det fantastiske ved ølbrygning derhjemme er, at du helt selv bestemmer, hvordan du ønsker din julebryg. Læs med her på siden, og få tips til, hvordan du brygger den perfekte juleøl. Herefter kan du invitere gutterne over til ølsmagning eller imponere familien med din egen hjemmebryggede juleøl.

 

Den klassiske julebryg til frokosten

Ønsker du at lave en julebryg, der er god til frokost, bør du gå efter den klassiske smag af juleøl. Her gælder det om ikke at anvende smagsforstærkere, da alkoholsmagen ikke bør være for kraftig. I stedet kan du tilføje lakrids, så julebryggen fortsat er frisk i sin smag.

Høj alkoholprocent til herrejulefrokosten

Skal du afholde en herrejulefrokost, kan du lave ølbrygning med masser af alkohol. En høj alkoholprocent virker ofte maskulint, og ølsmagen bliver ligeledes dejlig kraftig. Tilføj gerne så meget smag i øllen, at den virkelig kan smages på tungen. Herved passer øllen perfekt til ostebordet sidst på aftenen.

 

En festlig juleøl med let smag

Har du i sinde at tage julebryggen med til familiejulefrokosten, skal øllen gerne have en let smag. Dette sørger du for eksempel for ved at lade alkoholprocenten være lav og smagen være sød. På denne måde kan man drikke øllen under hele julefrokosten, uden man bliver slået helt omkuld.

Generelt er det en god idé at sørge for at lave farven på øllen mørk. Den mørke farve forbinder man nemlig altid med en julebryg, og den mørke farve vil derfor være med til at gøre øllen mere julet.